Emirates Airlines 1. juna slijeće na zagrebački aerodrom

Promotive cijene povratnog leta kreću se blizu 400 eura u ekonomskoj klasi.

520
emirates.com
emirates.com

Avion Emiratesa, jedne od najvećih avio kompanija u svijetu, sletjet će 1. juna po prvi put u Hrvatsku, a povodom toga ministar turizma Gari Cappelli u utorak je otputovao u Dubai, odakle će se u četvrtak vratiti inauguracijskim letom te kompanije u zagrebačku zračnu luku.

Boris Kovačev/HANZA MEDIA
Boris Kovačev/HANZA MEDIA

Emirates će tako 1. juna započeti svakodnevne i cjelogodišnje direktne letove između Zagreba i Dubaija. Kako su u utorak saopštili iz Ministarstva turizma, ministar Cappelli u sklopu službenog boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Dubaiju će se 31. maja u sjedištu kompanije Emirates susresti s predsjednikom Uprave Timom Clarkom.

“Sa čelnim čovjekom Emiratesa ministar Cappelli će razgovarati o važnosti uvođenja direktnog leta Zagreb-Dubai za dodatni razvoj turizma i hrvatske privrede, a u planu mu je i sastanak s izvršnim direktorom jedne od najvećih korporacija zdravstvenog osiguranja na svijetu CIGNA Jai Vermom, s kojim će razgovarati o mogućnostima zajedničke saradnje oko zdravstvenog turizma”, najavljuju iz Ministarstva.

Cappelli će se u Zagreb vratiti inauguracijskim letom Emirates 1. juna na Zračnu luku Franjo Tuđman, kada će biti održana i svečanost, s obzirom da su Emiratesi nova kompanija na toj luci.

Kompanija će doletjeti s jednim od većih aviona, za koji treba posebno održavanje i prihvatna infrastruktura, širokopojasnim Boeingom 777-300EU sa 364 sjedišta, koji putnicima pruža mogućnosti letenja u tri klase, uključujući i luksuzne privatne apartmane i drugo.

Zračna luka dr.Franjo Tuđman/Mario Žilec
Zračna luka dr.Franjo Tuđman/Mario Žilec

Povodom dolaska takvog aviona, iz Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) poručuju da nedavno otvoreni novi terminal aerodroma ima spojni zračni most posebno namijenjen širokopojasnim avionima, dok iz kompanije Emirates ističu da su zbog toga preuredili svoj prodajni ured u Zagrebu, koji radi više od deset godina u Hotelu Westin, kao i da u tom uredu radi domaće osoblje, a u kompaniji gotovo 250 hrvatskih članova posade i pilota.

Napominju i da će njihov let između Zagreba i Dubaija trajati šest sati, a svi očekuju da će to obostrano pojačati turističke i poslovne posjete i Dubaiju i Hrvatskoj, ali i prijevoz tereta, jer će Emiratesov avion dnevno moći prevoziti i do 23 tone tereta po letu.

Promotive (početne) cijene povratnog leta kreću se blizu 400 eura u ekonomskoj klasi.

IZVORPoslovni.hr
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here