Obustava proizvodnje u BMW-ovim fabrikama

Svi modeli automobila BMW od serije 1 do serije 4 su pogođeni

457

Njemačka kompanija BMW će obustavu proizvodnje u Njemačkoj, koja traje od petka, proširiti danas i na Kinu i Južnoafričku Republiku. Razlog je jer se proizvođač luksuznih automobila suočio s problemom nestašice dijelova za upravljačke sisteme, izveštava agencija Bloomberg.

Proizvodnja u fabrikama u kineskom Šanjangu i južnoafričkom Roslinu će vjerovatno biti obustavljena na jedan dan, dok će fabrika u Lajpcigu u Njemačkoj biti djelimično zatvorena, izjavio je portparol kompanije Michael Rebstock.

Pogon u Lajpcigu je zatvoren od petka, a drugi u Minhenu ne radi od prošle sedmice, jer neimenovani italijanski proizvođač auto-dijelova nije mogao da izvrši trebovane isporuke, objavio je magazin Fokus.

“Ne možemo reći u ovom trenutku kada će prestati obustava proizvodnje”, rekao je Rebstock, dodajući da će kompanija “u hodu” odlučivati o daljim prekidima zbog kašnjenja isporuke dijelova.

On je naveo da je vjerovatna finansijska šteta “pod kontrolom”, ali se “još ne može kvantifikovati”, dodajući da su svi modeli automobila od serije 1 do serije 4 pogođeni.

“Radna grupa stalno radi na rješavanju problema”, rekao je Rebstock.

BMW ima dvije fabrike u sjeveroistočnom kineskom gradu Šanjangu sa lokalnim partnerom Brilliance China Automotive Holdings koji proizvodi više modela, uključujući sedane serije 3 i serije 5, dodaje Bloomberg.

IZVORb92.net
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here