Druga radionica o upravljanju otpadom u Kaknju

Riječ je o projektu „Prerada komunalnog otpada kao alternativnog goriva u industriji cementa u BiH“

548

U okviru projekta pod nazivom „Prerada komunalnog otpada kao alternativnog goriva u industriji cementa u BiH“ u Kaknju će se u četvrtak, 25.5.2017. godine održati druga po redu radionica o upravljanju otpadom na kojoj će glavna tema biti energetsko iskorištavanje otpada.

Tokom ove radionice, koja je nastavak dosadašnjih aktivnosti na stvaranju preduslova za korištenje otpada kao alternativnog goriva u cementnoj industriji, stručnjaci iz ove oblasti će prezentirati načine na koji se otpad može iskoristiti kao izvor energije sa posebnim osvrtom na proizvodni proces i emisije.

Datum: četvrtak, 25.5.2014. godina, 10:00 sati
Mjesto: Sala u Omladinskom centru, ulica Šehida br. 5 Kakanj

Projekat realizuju Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) kroz Program njemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj – develoPPP.de i Tvornica cementa Kakanj sa partnerima Regionalnom razvojnom agencijom za regiju Centralna BiH – REZ agencijom, te Mašinskim fakultetom Univerziteta u Zenici. Cilj projekta je stvaranje preduvjeta za korištenje alternativnih goriva u cementnoj industriji u BiH kako bi se smanjila upotreba fosilnih goriva te smanjile količine komunalnog otpada na deponijama. Implementira se u periodu od 2015. do 2018.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here