AtlasGlobal uskoro polijeće iz Sarajeva

Turski prijevoznik AtlasGlobal nastavit će širenje na zemlje bivše Jugoslavije ovog ljeta uvođenjem direktnih letova između Istanbula i Sarajeva.

1065

Turski prijevoznik AtlasGlobal nastavit će širenje na zemlje bivše Jugoslavije ovog ljeta uvođenjem direktnih letova između Istanbula i Sarajeva. Na nedavnom uspostavljanju direktnog leta između Beograda i Istanbula, Ender Karaca, regionalni menadžer, izjavio je:”Planiramo se proširiti na Balkanu, a zatim ćemo pored Beograda uvesti letove i za Sarajevo. Balkan je sjajno mjesto za poslovanje”.

AtlasGlobal je uspostavio let za Beograd sredinom marta tekuće godine, a sada je red na Sarajevo. Ova dva grada bivše Jugoslavije postat će dio 17 novih destinacija koje AtlasGlobal namjerava pokrenuti ove godine.

AtlasGlobal na liniji Sarajevo-Istanbul ima veoma jaku konkurenciju, s  obzirom da kompanija Turkish Airlines na ovoj liniji već saobraća 18 puta mjesečno. Osim gore navedenih letova, niskobudžetna kompanija Pegasus Airlines nudi devet sedmičnih letova iz Sarajeva za Istanbul, s tim da se slijetanje obavlja na Sabiha Gokcen aerodromu (na azijskoj strani).

Ranije poznata kao AtlasJet, AtlasGlobal je svjetska aviokompanija koja upravlja sa flotom od 23 aviona i to Airbus A319, A320 i A321. Ovi avioni nude kombinaciju dvije putničke klase (Economy i Business). Osim ovoga važno je istaknuti da ovu kompaniju od konkurencije izdvaja veća odobrena kilaža prtljaga, pa u business klasi nude 40 kg, a u ekonomskoj 30 kg dozvoljenog prtljaga.

Sarajevski aerodrom prethodno je najavio kako očekuje “prekretnicu” u svojim operacijama ove godine s planom za obrađivanje 1.000.000  putnika. Osim AtlasGlobala, Wizz Air je od aprila 2017. već lansirao dva sedmična leta iz Budimpešte, TUIFly iz Belgije uvest će sezonske usluge iz Charleroija u glavni grad BiH. Nadalje, Swiss International Air Lines i Air Arabia će obnoviti ljetne letove iz Ciriha i Sharje. Očekuje se da će Qatar Airways započeti s uslugama iz Dohe, koji su bili zakazani za početak 2016. godine.

IZVOREX-YU Aviation News
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here