WIZZ AIR SLAVI 13 GODINA STALNOG RASTA I ZNAČAJNIH DOSTIGNUĆA

U 12 mjeseci zaključno sa 30. aprilom 2017. više od 24 miliona putnika je iskoristilo priliku da putuje sa WIZZ-om

778

Wizz Air danas proslavlja 13 godina od svog prvog leta. U godinama koje su iza uspješnog poslovanja ove kompanije, WIZZ je postao najvećom low-cost avio-kompanijom u regionu centralne i srednje Evrope i ostvario mnoge značajne uspjehe. Putnici Wizz Air-a mogu se pridružiti u proslavi rođendana otkrivajući neku od 141 uzbudljivih destinacija širom mreže niskotarifnih linija uz popuste na cijenu karte i do 30 posto*, koji su dostupni samo na današnji, jubilarni dan, na svim linijama i za sve rezervacije koje budu izvršene do ponoći.

Wizz Air sa posebnim uzbuđenjem proglašava pobjednike Izazova za mlade (WIZZ Youth Challenge), prvog međunarodnog natjecanja u izradi studije slučaja. Od 978 prijavljenih timova, najboljih 40 je predstavilo svoje projekte stručnom žiriju među kojima su bili i članovi višeg menadžmenta Wizz Air-a i drugi stručnjaci. Pobjednički tim iz Hrvatske je nagrađen mogućnošću da neograničeno putuje unutar WIZZ-ove mreže linija tokom jedne godine.

Wizz Air vjeruje da naporan rad treba da bude uravnotežen sa aktivnim životnim stilom i zbog toga podržava nekoliko trkačkih natjecanja širom Evrope u gradovima poput Kluž-Napoke, Košica i Skopja. Više od 35.000 trkača iz više od 50 zemalja već je učestvovalo u Wizz Air-ovim utrkama u 2017., a još takmičara se očekuje na maratonima u Budimpešti, Kijevu i Sofiji. Osim što možete letjeti sa ovom kompanijom, iskoristite priliku i potrčite zajedno sa njima na nekoj od narednih zanimljivih utrka.

U proteklih 13 godina, WIZZ je preletio 1 milijardu kilometara, što je jednako obilasku zemljine kugle 25.000 puta i prevezao je skoro 135 miliona putnika. Svaki avion u Wizz Air-ovoj floti koju čini 81 avion Airbus A320 i A321, jednoj od najmlađih u Evropi, leti u prosjeku 12 sati dnevno, a zajedno oni obave više od 1,4 miliona sati u vazduhu, što je ekvivalent neprekinutom letu u trajanju od  nevjerovatnih 163 godine. Wizz Air trenunto nudi više od 500 linija sa 141 aerodroma u 42 zemlje, što predstavlja jednu od najraznovrsnijih mreža linija među evropskim low-cost avio-kompanijama, od Tenerifea na Zapadu do Astane na Istoku, sa najdužom linijom od Katovica do Dubaija od 4.639km i sa planom za uspostavljanje novih 40 linija u ovoj godini.

U 12 mjeseci zaključno sa 30. aprilom 2017. više od 24 miliona putnika je iskoristilo priliku da putuje sa WIZZ-om, uživajući u jeftinim avio-kartama, jednostavnom rezervacionom sistemu i izvrsnoj usluzi tokom ljeta. Svakog dana skoro 3.300 vazduhoplovnih profesionalaca iz 42 zemlje pruža vrhunsku uslugu na letovima, dok poslovanje WIZZ-a podržava još 17.000 radnih mjesta u povezanim djelatnostima širom naše mreže linija.

“Nakon 13 godina od uspostavljanja prvog Wizz Air-ovog leta, slavimo uspjeh WIZZ tima u postizanju izvanrednih rezultata i održavanju stalnog rasta. Do sada smo pružili mogućnost za 135 miliona putnika da otkriju Evropu, pa čak i dalje, koristeći Wizz Air-ove jeftine avio-karte i letjeti jednom od najmlađih evropskih flota, uživajući u vrhunskoj usluzi na letu koju im omogućava predani rad naših 3.300 kolega. Wizz Air sada povezuje 141 destinaciju u 42 zemlje, a naši letovi osnažuju poslovne veze među zemljama i podstiču lokalni turistički razvoj i avio-saobraćaj. Proslavite danas zajedno sa najvećom low-cost avio-kompanijom centralne i istočne Evrope uz još niže cijene karata. Svi u WIZZ-u se raduju da vas uskoro sretnu na nekom od naših letova”, izjavio je József Váradi, generalni direktor Wizz Air-a.

*Popusti se primjenjuju na cijene sa uključenim takama, obaveznim doplatama i jednim kabinskim prtljagom. Popust važi samo za nove rezervacije, napravljene na sajtu wizzair.com ili prijeko mobilne aplikacije, 19. maja 2017.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here