Sve je spremno za Prvu noćnu utrku u Sarajevu: Dukat Fit za sve učesnike

Oko 650 prijavljenih takmičara trčat će rutom koja vodi kroz glavne ulice Općina Centar i Stari Grad i to u udarnom terminu od 20 do 22 sata.

664

U organizaciji NVO “Marathon” a uz podršku kompanije Lactalis BH, sutra će se održati Prva noćna utrka u Sarajevu. Oko 650 prijavljenih takmičara trčat će rutom koja vodi kroz glavne ulice Općina Centar i Stari Grad i to u udarnom terminu od 20 do 22 sata. Tako će se glavni bh. grad pridružiti listi drugih gradova u kojima su se prošle godine uspješno održale prve noćne utrke, kao što su Banja Luka i Travnik. Obustava saobraćaja jedan je od razloga zašto utrku ovog tipa nije lako organizirati u većim gradskim sredinama, ali na radost brojnih Sarajlija te gostiju iz drugih gradova i država, koji su prijavili svoje učešće i vrijedno trenirali proteklih nekoliko mjeseci, posljednje pripreme za ovu utrku su u fazi finaliziranja.

Sudjeluju i najbrži bh. trkači

„Veoma smo sretni što smo jedan društveno odgovoran projekat koji podstiče zdrav život, poput ove utrke, mogli ponuditi Sarajevu a to ne bi bilo moguće bez ključnih partnera kao što je Lactalis BH. Finalne pripreme odlično napreduju, proces registracije je završen a od danas će se vršiti podizanje startnog paketa u BBI centru. Odziv je odličan. Osim trenutno najbržih trkača u BiH koji su najavili dolazak, Osmana Junuzovića i Lucije Kimani, posebno nas raduje učešće rekreativnih trkača kojih će biti više od 600, što nam ukazuje na promjenu navika i životnog stila u našem društvu. U zoni starta i cilja bit će priređen muzički sadržaj, tako da očekujemo lijepu zabavu i druženje za navijače i za sve trkače koji će prolaskom kroz cilj dobiti i specijalnu medalju“, pojašnjava Erol Mujanović iz NVO “Marathon”.

Organizatori očekuju veliku podršku sugrađana koji su pozvani da bodre trkače, a posebnu podršku svima, koji nakon dva sata istrče predviđenih 10 kilometara, pružit će kompanija Lactalis BH, koja je za obnovu energije svim učesnicima osigurala dovoljne količine osvježavajućih proteinskih napitaka Dukat Fit. Namjenjen za konzumaciju nakon napornih sportskih aktivnosti, jer obnavlja mišićnu masu, Dukat Fit trkačima će poslužit kao idealno okrepljenje nakon prolaska kroz cilj. Osim već poznatih okusa vanilije i čokolade, učesnici Prve noćne utrke u Sarajevu imat će priliku da uživaju i u novim okusima ovog proizvoda na našem tržištu, a to su: Dukat Fit proteinski napitak od banane, Dukat Fit jogurt tropsko voće i đumbir, Dukat Fit jogurt jagoda i crveno voće te Dukat Fit Quark Natur.

Obustava saobraćaja

Podsjećamo, start je planiran ispred BBI centra, a potom se trče tri identična kruga ulicama Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Bentbaša, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, sve do cilja u ulici Maršala Tita. U ovim dijelovima grada saobraćaj će sutra biti parcijalno obustavljen, u periodu od 19 do 22 sata.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here