Alma Ras – Najpoželjniji poslodavac u kategoriji Fashion&Retail

Alma Ras, brend lider u proizvodnji finog rublja i spavaćeg programa, od ranije je poznata javnosti kao kompanija koja brine o zadovoljstvu svojih radnika.

2827

Na svečanoj ceremoniji održanoj u hotelu Hills u Sarajevu, kompanija Kolektiv d.o.o. – portal Posao.ba, već jedanaestu godinu zaredom dodijelila je priznanja kompanijama koje su izabrane za Najpoželjnije poslodavce u Bosni i Hercegovini.

Alma Ras, brend lider u proizvodnji finog rublja i spavaćeg programa, od ranije je poznata javnosti kao kompanija koja brine o zadovoljstvu svojih radnika. Priznanje za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u proizvodnji i prodaji dobila je 2013. godine, jedan od tri najbolja poslodavca u Fashion&Retail sektoru proglašena je 2014. i 2015. godine, 2016. godine ušla je u TOP 10 najpoželjnijih poslodavaca, da bi ove godine 2017. osvojila prvo mjesto najpoželjnijeg poslodavca u kategoriji Fashion&Retail.

„Iznimno nam je zadovoljstvo da su uposlenici kompanije Alma Ras, ali i oni koji to nisu, prepoznali našu brigu i ulaganje u sigurnost i zadovoljstvo radnika. Naša kompanija konstantno investira u razvoj svojih kadrova, kao preduslov za dalje usavršavanje, osposobljavanje i pripremu za rad u sve konkurentnijem poslovnom okruženju“, riječi su Rasima Memagića, Izvršnog direktora kompanije Alma Ras.

Samo u 2016. godini zaposleno je 227 radnika, da bi u 2017. godinu ova kompanija ušla sa ambicijom za dalje širenje proizvodnih i prodajnih kapaciteta, a samim tim i zapošljavanjem novih radnika u proizvodne pogone i maloprodajne objekte u Bosni i Hercegovini. U današnjem poslovnom svijetu kada mnogi ovladavaju tehnikama potrebnim za izradu veoma komplikovanih i sofisticiranih proizvoda, samo zadovoljni radnici čine razliku koja garantuje kvalitet i uspjeh na tržištu, što je menadžment ove kompanije prepoznao kao ključni sastojak poslovnog uspjeha, a koje nastoje kontinuirano njegovati i promovirati.

Pored svega navedenog, a prije svega zahvaljujući kvaliteti Alma Ras i Manners proizvoda, ova kompanija danas upošljava preko 1000 radnika na pet lokacija u 7 proizvodnih pogona, 13 maloprodajnih butika, tri franšizna centra, te tri outleta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here