dm najpoželjniji poslodavac u BiH i u 2017.

Potvrđen status najposlodavca

584

Na ovogodišnjem, jedanaestom izboru „Najpoželjniji poslodavac“ koja je u organizaciji Kolektiv d.o.o. – Posao.ba održana u Hotelu Hills, lider na drogerijskom tržištu u BiH, kompanija dm drogerie markt BiH ponovno je zavrijedila ovu prestižnu titulu.

U jakoj konkurenciji, između 400 nominovanih poslovnih subjekata, dm je i u 2017. godini prepoznat kao najpoželjniji poslodavac u našoj zemlji. U tromjesečnom online istraživanju učestvovali su ispitanici iz svih dijelova BiH, a pozitivno radno okruženje i dobar tretman zaposlenih, kvalitete su stavljene na vodeće mjesto prilikom ocjenjivanja konkurentnosti i formiranja izbora. Dalje, kao odlučujuće kriterije u rangiranju kompanija koje nude optimalne uslove za rad i razvoj karijere, svrstali su sigurnost zadržavanja posla i visok kvalitet proizvoda i usluga kompanije, prilike za stručno usavršavanje i napredovanje, visinu plate i ostale beneficije.

Na ceremoniji proglašenja pobjednika i dodjele priznanja, Admira Isaković, članica Uprave dm-a i voditeljica resora Nabava i Marketing, istakla je kako su posebno ponosni na ovo priznanje javnosti kojim je dm percipiran kao poželjna radna sredina i pozitivan primjer u poslovnom miljeu.

„Ponovni izbor za najpoželjnijeg poslodavca čini nas posebno ponosnim jer potvrđuje da je zadovoljstvo naših uposlenika prepoznato i cijenjeno na tržištu rada. Nastavit ćemo se i dalje truditi da se svi naši zaposlenici, bez obzira na poziciju, osjećaju podjednako vrijednim, da objektivno vrednujemo rad, i stvaramo uslove u kojima svaki pojedinac može najbolje iskazati svoje afinitete i sposobnosti. Podjednako, njegujemo i uzajamno povjerenje i human odnos te vjerujemo kako jedni od drugih uvijek imamo priliku učiti. Zahvaljujem svima koji su omogućili dm-u ovu nagradu i mogućnost da, kao najpoželjniji poslodavac, podstaknemo i druge poslodavce na kreiranje boljih uvjeta za rad i još boljih odnosa između poslodavaca i radnika. Svima želim uspjeh u poslovanju s ciljem da u Bosni i Hercegovini stvorimo puno radnih mjesta za sve one vrijedne ljude koje ova zemlja ima.“

Stimulativna radna sredina u kojoj se njeguje timski rad i saradnja, ali cijeni samostalnost i odgovornost u radu, nudi klizno radno vrijeme i brojne prilike za profesionalno usavršavanje, nagrađuje rad i doprinos zaposlenika razvoju kompanije, samo su neke od odlika dm-ove poslovne politike i etike.

 

IZVORBusiness magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here