Predstavnici Verlab na globalnom forumu WHO

Docent Badnjević, kao svjetski prepoznatljivo ime u ovoj oblasti, dobio je poziv od strane WHO da predstavi izvanredne rezultate koje je postigla laboratorija Verlab u posljednje tri godine rada.

2722

Bosna i Hercegovina  će na trećem globalnom forumu o medicinskim uređajima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koji će biti održan od 10. do 12. maja 2017 godine u Genevi prvi put aktivno učestvovati. Doc.dr. Almir Badnjević i mr.sc. Lejla Gurbeta,  iz bh. verifikacionog laboratorija Verlab će prezentirati rezultate verifikacija medicinskih uređaja u BiH, povećanja efikasnosti, tačnosti i pouzdanosti medicinskih uređaja te rezultate ostvarenih ušteda u zdravstenom sistemu BiH.

Docent Badnjević, kao svjetski prepoznatljivo ime u ovoj oblasti, je dobio poziv od strane WHO da predstavi izvanredne rezultate koje je postigla laboratorija Verlab u posljednje tri godine rada. Na ovaj način, BiH pored što će imati aktivne predavače na WHO globalnom forumu o medicinskim uređajima, zahvaljujući ovim ekspertima, će i biti navedena kao država gdje se provodi pozitivna praksa.

Na forumu će učestvovati 650 učesnika iz 85 zemalja svijeta, iz različitih organizacija. Ciljevi WHO globalnog foruma su definiranje metoda za povećanje pristupa prioritetnim medicinskim uređajima u skladu sa ciljevima održivog razvoja, razmjena najboljih iskustava i praksi u reguliranju, procjeni i upravljanju medicinskim uređajima, prikaz razvoja i korištenja inovativnih tehnologija kao odgovor na globalne zdravstvene prioritete, WHO smjernice o medicinskim uređajima za bolje  provedbe, predstavljanje rezultata implementacije WHA rezolucije o medicinskim uređajima i EMP strategija za 2030. godinu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here