U Gračanici je u prisustvu velikog broja zvanica, izlagača i poslovnih partnera iz BiH, regiona i inozemstva, svečano otvoren Međunarodni sajam obrta i poduzentištva Grapos Expo 2017.

Najveći Grapos Expo do sada, okupio je preko 300 izlagača u 3 hale, na 10.000 m2.

“Sa ovog mjesta, iz naše Gračanice želimo odaslati domaćoj i međunarodnoj javnosti snažnu poruku da perspektiva i razvoj jednog društva, jedne zemlje ili regiona, ponajprije ovisi o sigurnosti i stabilnosti privrednom razvoju. Ovaj Sajam je potvrda toga. Vaše prisustvo Sajmu je za nas velika čast jer ste prepoznali naš trud i opredjeljenje da budemo na fonu snažnog privrednog razvoja BiH i regije uopšte”, izjavio je Nedžad Nuhanović, direktor Sajma.

U rijetkim momentima u BiH možemo biti svjedoci optimizma i razvoja. Grapos Expo 2017, okupio je biznis zajednicu, predstavnike svih nivoa vlasti i pretvorio Gračanicu u mjesto susreta, novih kontakata, biznisa, edukacije i razvoja.

Svoj prigodni govor na Sajmu je održao i član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, koji je istakao kako su Gračanica i ovaj Sajam jedna vitalna zajednica koja vodi brigu o poduzetništvu.

“Zadovoljstvo mi je vidjeti kako Gračanica kroz ovaj respektabilni sajam pokazuje koliko je vitalna kao zajednica i koliko se ovdje vodi briga o onome što je najbitnije za napredak naše države, u privredi, poslovnosti i poduzetništvu. Svrha ovog Sajma je da privrednike poveže u zemlji i inozemstvu, a prije svega da podstakne i predstavi ono po čemu se Gračanica ističe, poduzetnički duh, trud, rad i zalaganje, jer samo tako možemo osigurati svoje mjesto u dinamičnom okruženju konkurentnosti”, rekao je Izetbegović.

Prema riječima premijera Tuzlanskog Kantona Bege Gutića, Grapos Expo nije samo sajam, već je i mnogo više od toga.

“Za nas i za TK, ovaj Sajam je svojevrstan praznik. Kao Vlada, mi u ovakvim manifestacijama vidimo jasnu priliku i razvojnu komponentu za domaću privredu, ali i svim oni privrednim subjektima koji posluju na području BiH. Nažalost, neki drugi sajmovi koji ni izbliza nemaju ovakvu posjećenost, znatno su bolje pozicionirani u federalnim i državnim budžetima. Nadamo se zato da će ova slika koju danas pošaljemo iz Gračanice biti prepoznata u budućnosti”, dodao je Gutić.

Grapos Expo 2017 otvoren je od 18.-22.04.2017 od 10:00-20:00 h.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here