Udruženje ekonomista SWOT, pod pokroviteljstvom Vlade RS, 27. i 28. aprila organizuje drugi po redu, dvodnevni poslovni skup “Jahorina ekonomski forum 2017.” s glavnom temom “Razvojne šanse malih ekonomija“.
U fokusu više od 30 stranih i domaćih predavača, na 11 panela, bit će izazovi sa kojima se suočavaju male ekonomije. Raspravljat će se o potencijalima elektroenergetskog sektora, odnosu tradicionalnih i savremenih industrija, nedostatku kvalifikovane radne snage, problemu velikog odlaska mladih iz zemlje te pristupu savremenim izvorima finansiranja, a bit će otvorena i brojna druga pitanja.
Na Forumu će između ostalih učestvovati: predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, predsjednica Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović, ministar finanasija i trezora BiH, Vjekoslav Bevanda, šef delegacije EU u BiH, Lars-Gunar Vigermark, njena ekselencija, Chen Bo, ambasadorica Kine u BiH, član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, predsjednik Saveza ekonomista Srbije, prof. dr. Aleksandar Vlahović, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista, prof. dr. sc. Ljubo Jurčić, te veliki broj ministara Vlade Republike Srpske, Savjeta Ministara BiH i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
“Udruženje ekonomista RS SWOT ima namjeru da Ekonomski forum na Jahorini postane tradicionalno okupljanje domaće i međunarodne stručne javnosti iz oblasti ekonomije, privrednika i mjesto na kojem će se otvoreno razgovarati sa najvišim predstavnicima vlasti o svim bitnim pitanjima za naš privredni sistem“, istakao je predsjednik Skupštine udruženja ekonomista Republike Srpske SWOT, Goran Račić, te dodao da ove godine očekuje još veći broj učesnika, te da su teme kojima će se Forum baviti ustvari dugogodišnji zahtjevi poslovne zajednice za unaprjeđenje poslovnog ambijenta.
Očekuje se da će ovogodišnji forum nadmašiti prošlogodišnji, koji je prema ocjenama učesnika i velikog dijela stručne javnosti bio među najvećim ekonomskim dešavanjima u Republici Srpskoj, ali i BiH.
Paneli ovogodišnjeg Jahorina Ekonomskog foruma održavat će se u salama hotela Termag i Vučko na Jahorini.
Sve informacije o mogućnostima učešća dostupne su na www.swot.ba ili putem emaila info@swot.ba.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here