Najuspješniji ženski fudbalski klub SFK 2000 Sarajevo je u nastavku Premijer lige BiH, 1. aprila 2017. godine,  gostovao u Krupi na Vrbasu kod ŽFK Banja Luka. Nakon ove utakmice SFK 2000 Sarajevo se na tabeli nalazi ubjedljivo na prvom mjestu sa prednosti od 10 bodova. Djevojke SFK 2000 Sarajevo su u gostima u Banja Luci završile utakmicu sa rezultatom 0:6.

Pozitivno raspoloženje i smijeh bordo djevojaka nakon utakmice je odjekivao stadionom. Djevojke su slavile još jednu u nizu ubjedljivih pobjeda. Pripreme i rad koji su uložile za ovu utakmicu dali su odličan rezultat.

„Prije nastavka ovog drugog dijela sezone igračice SFK 2000 Sarajeva su bile na pripremama koje su najdetaljnije do sada pripremane i provedene. Za kvalitetne pripreme i fizičku spremu igračica zaslužan je i proizvod Bosnalijeka ROYAL SPORT Jelly, što se moglo vidjeti na prvoj utakmici koja je odigrana poslije pauze“, raspoloženo je istaknula na kraju utakmice Vildana Imamović, tim menadžer SFK 2000 Sarajeva.

Nakon utakmice tim SFK 2000 Sarajeva je uputio i zahvalu Bosnalijeku na poklon paketu ROYAL SPORT Jelly. Tim povodom iz Bosnalijeka je upućena čestitka uspješnom bh. fudbalskom ženskom klubu SFK 2000 Sarajevo:

„Veoma smo zadovoljni što smo imali priliku da jednom ovako uspješnom i kvalitetnom sportskom kolektivu pružimo našu malu pomoć u ostvarenju njihovih zacrtanih ciljeva. Želimo vam mnogo uspjeha u daljnjem radu i da svojom igrom promovirate ženski fudbal, zdrav život, ali i pozitivne priče koje treba da zajedno gradimo u našoj zemlji“, istaknuo je Nedim Uzunović direktor Bosnalijeka između ostalog u čestitki djevojkama SFK 2000 Sarajevo.

SFK 2000 Sarajevo je najuspješniji bosanskohercegovački ženski fudbalski klub, te je dobitnik brojnih nagrada. U svojoj historiji SFK 2000 Sarajevo proglašen je pet puta najboljim ženskim klubom na području Kantona Sarajevo, a u izboru za najbolje sportiste i sportistkinje Bosne i Hercegovine u 2014. i 2015. godini, SFK 2000 Sarajevo ušao je u najuži izbor za najbolji kolektiv naše države. Također, SFK 2000 Sarajevo je najuspješniji ženski fudbalski klub u regiji, sa 14 uzastopnih naslova prvaka BiH, 13 trofeja osvajača Kupa BiH, te su igračice SFK 2000 Sarajevo 13 puta učestvovale u UEFA Ligi prvaka za žene, a najbolji plasman ostvaren u pomenutom tamičenju jeste prolazak u šesnaestinu finala 2009. i 2012. godine.

SFK 2000 osnovan je u junu 2000. godine, prvo kao sekcija „Alija Miladin“, a poslije prelazi pod okrilje muškog nogometnog kluba „SFK 2000“, koji se u međuvremenu ugasio, a ostala je samo ženska ekipa. Ovaj klub je osnovan s ciljem pružanja mogućnosti djevojčicama iz Sarajeva i svih dijelova BiH da treniraju i igraju fudbal.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here