Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u regionu centralne i istočne Evrope, pokreće danas svoju novu liniju kojom će povezati Podgoricu sa mađarskom prijestonicom, Budimeštom. Nova niskotarifna linija, sa povoljnim redom letenja i dva polaska nedeljno omogućava putncima iz Crne Gore povoljne mogućnosti da upoznaju veličanstvenu mađarsku prijestonicu, kao i da otputuju dalje do 61 destinacije širom Evrope, koje su dostupne u okviru WIZZ-ove mreže niskotarifnih linija iz Budimpešte. Putnici koji planiraju svoj odmor ili vikend posetu Budimpešti ili nekim drugim destinacijama mogu već sada kupiti karte preko stranice wizzair.com uz najpovoljnije cijene koje se kreću već od 14,99 eura.

Nova linija do Budimpešte koja je jedina direktna veza između dvije države, podstat će razvoj turizma i uspostaviti važnu trgovačku i poslovnu vezu i ohrabriti investitore da ulažu u Crnu Goru. Putnici iz Crne Gore sada mogu da uživaju u prelijepoj Budimpešti, gradu sa izuzetnom historijom, čuvenom kuhinjom, blistavom arhitekturom i fenomenalnim pejzažima. Uz to, putnicima iz Crne Gore će biti omogućeno da preko Budimpešte putuju dalje, do 61 destinacije u 28 zemalja koje se nalaze u mreži linija Wizz Air-a iz Budimpešte.

Wizz Air je prva low-cost (niskotarifna) avio-kompanija koja je počela da leti iz Crne Gore u avgustu 2016. sa dve linije do Minhen-Memingena i Milana (Malpensa). Linija od Budimpešte do Podgorice predstavlja najnovije širenje inače rastuće mreže linija Wizz Air-a na Zapadnom Balkanu i potvrđuje posvećenost avio-kompanije Crnoj Gori.

Wizz Air nudi jeftine karte na letovima ne samo u Evropi već i dalje, do ukupno 140 destinacija u 42 zemlje, a putnike će na svakom letu dočekati profesionalno osoblje i letjet će avionom koji pripada jednoj od najmlađih flota u Evropi koju čini 79 aviona, od kojih je 16 najmodernijih ultra-efikasnih Airbusovih A321 sa kapacitetom od 230 sjedišta. Skoro 23 miliona putnika u 2016. je moglo da uživa u jeftinim kartama Wizz Air-a i odličnoj usluzi tokom leta.

Sorina Ratz, menadžer za odnose sa javnošću Wizz Air-a je izjavila: “Oduševljeni smo što danas možemo da proslavimo još jedan značajan događaj u Crnoj Gori, kada pokrećemo jedinu direktnu liniju između Crne Gore i Mađarske. Naglasivši našu posvećenost Crnoj Gori, nova linija koju danas uspostavljamo između Podgorice i Budimpešte će pružiti još više mogućnosti za jeftinim putovanjima, otkrivanjem prelijepe Budimpešte, zajedno sa 61 drugom destinacijom širom Evrope koje su dostupne preko Wizz Air-ove mreže linija iz ovog grada. Direktna linija će podstaći dolazak turista u dinamičan glavni grad Crne Gore i podstaći će razvoj poslovnih veza između dve zemlje. Radujemo se što ćemo raditi zajedno sa pogodičkim aerodromom na stvaranju još povoljnijih mogućnosti za naše putnike iz Crne Gore. Naš posvećeni tim profesionalaca se raduje dočeku putnika na naše letove iz Podgorice, koji će moć da uživaju u najjeftinijim cijenama karata, jednostavnim sistemom rezervacija i izvanrednom putničkom iskustvu tokom leta.

Milica Babić, savjetnik za odnose sa javnošću generalnog direktora Aerodroma Crne Gore je izjavila: Aerodromi Crne Gore su sretni što imaju još jednu liniju Wizz Air-a. Linija Podgorica – Budimpešta – Podgorica je važna ne samo za razvoj crnogorskog turizma već i za podsticaj boljim ekonomskim vezama između Crne Gore i Mađarske. Veoma smo zadovoljni što naš partner Wizz Air razvija svoju mrežu linija i što povezuje Crnu Goru sa evropskim gradovima.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here