Samsung Electronics je predstavio nove pojedinosti oko svoje premium linije QLED televizora i Frame modela na svjetskom predstavljanju TV-a u Parizu, pokazujući još jednom Samsungovu lidersku poziciju u definiranju budućnosti i naprednih vrhunskih tehnologija.

“U Samsungu nastojimo pružiti našim korisnicima najmoderniju tehnologiju koja je u stanju da pruži vrhunsko iskustvo gledanja kao i vrhunski dizajn koji nadopunjuju njihov svakodnevni život”, rekao je HS Kim, predsjednik odjela vizuelnih ekrana u kompaniji Samsung Electronics, te dodao: “Sa vrhunskim dizajnom, inteligentnim karakteristikama i kvalitetom slike naša linija iz 2017 vas uvodi u novu eru televizije.”

Samsung je izabrao Pariz “Grad svjetlosti”, da otkrije “Televizor svjetlosti”, kako se zove QLED TV zbog toga što pruža optimalnu svjetlost i vizuelno iskustvo. Mjesto koje je izabrano za promociju Carrousel du Louvre/Karusel u Luvru ističe Samsungov fokus na lifestyle TV konceptu, kojeg predstavljaju dva umjetnička djela- Samsungov QLED TV i model Frame.

Najnoviji QLED televizori su dizajnirani tako da imaju korisnike na umu i odnose se na tri ključna područja koja su korisnicima bolna tačka kroz rješenja poznata kao Q Picture, Q Smart i Q Style. Samsung je ponovo sarađivao sa Yves Behar-om, poznatim švicarskim dizajnerom, kako bi stvorio inovativan TV, Frame (okvir) i ponudio korisnicima elegantno remek-djelo koje se neprimjetno uklapa u unutrašnjost bilo kojeg doma.

Q Picture/ Slika: Savršena kombinacija svjetlosti i boja

Tek najavljeni QLED TV donosi quantum dot tehnologiju na sljedeći nivo uz napretke vezane za učinkovitost svjetla, stabilnost i širi spektar boja. S novim metalnim kvantnim tačkama, QLED TV se obraća svim glavnim aspektima kvalitete slike, uključujući i ugao gledanja, volumen boje, osvjetljenja i podebljanog kontrasta. QLED TV može izraziti precizne boje i postiže 100 posto volumena boje – najviši nivo koji se može pronaći na tržištu danas, dobivši akreditaciju od Verband Deutscher Elektrotechnieker (VDE), jednog od najvećih europskih tehničko-naučnih udruženja.

Osim toga, bogati, duboki nivoi crne boje kod QLED televizora kao i podebljani kontrast pružaju konzistentan doživljaj gledanja bez obzira kakva je rasvjeta u prostoriji. Sa QLED TV, HDR 1500 omogućuje korisnicima da vide sve skrivene detalje, kao što i treba da vide, bez gubitka ili narušavanja boje.

Q Smart/Pametno: Poboljšano iskustvo kućne zabave

Samsungov Smart Hub je proširen ponudom koja pruža intuitivniji i jedinstven doživljaj, direktno preko QLED TV. Poboljšani Samsungov One Remote Control daljinski upravljač sada podržava upravljanje s više uređaja, a nudi I mogućnosti upravljanja glasom preko Smart TV karakteristike. U paru sa najnovijom Smart View App – dostupna na Android ili iOS mobilnim uređajima – korisnici će uživati u svojim personaliziranim Smart Hub-ovima.

Osim toga, TV Plus usluga nudi najlakši i najbrži način da pronađete, kupite i gledate najnovije 4K filmove i zabavu. Novi muzički servis također omogućuje jednostavno pretraživanje i identifikaciju pjesme koja se čuje  u pozadini televizijskih emisija i filmova.

Q Style/ Stil: Dizajniran kako bi odgovarao svakom životnom stilu

Ove godine, Samsung je predstavio nove elemente dizajna koji se mogu uklopiti u svaki dom – bez obzira na unutarnju estetiku ili razmještaj. Potpuno novi kabl, naziva Invisible Connection, pomaže da se dovedu u red ružne žice i nered uz pomoć profinjenog sistema od samo jednog kabla. Korisnici sada mogu dizajnirati svoj prostor s jednim optičkim kablom koji donosi sve uređaje zajedno, ovladavši ponovo dnevnim prostorom kojim su nekada vladale set-top kutije i vanjski uređaji.

Samsung je također predstavio No Gap Wall stalak koji pozicionira TV na zid, bliže nego prije, uz 15-minutni postupak instalacije. Za one koji ne žele montirati svoj TV na zid, tu je i cijeli niz Samsungovih elegantnih TV nosača. Dizajniran kao slikarski stalak, Studio Stand je idealna pratnja za bilo koji stambeni prostor nadahnut umjetnošću, a uz Gravity Stand, TV se može rotirati vrlo jednostavno i omogućuje optimalno gledanje iz bilo kojeg ugla.

Frame/Okvir: novi način gledanja na TV

Držeći i dalje svoj fokus na premium dizajnu, Samsung je najavio detalje oko svojih najnovijih inovacija – Frame/Okvir. Prikazan na CES 2017, Frame/Okvir je napravljen vrlo vješto kako bi “podigao” bilo koju sobu ili okruženje gledanja.

Na temelju nove inovativne tehnologije, Okvir izgleda kao okvir za sliku koja visi na zidu kada je ‘Art Mode” opcija uključena. Umjesto da prelazi u crno kao kod konvencionalnih TV, Lifestyle TV se pretvara u umjetničko djelo, ostavljajući korisnicima da naprave izbor-dizajnirana digitalna umjetnička djela iz Okvira. Sa više od 100 umjetničkih djela u različitim kategorijama – uključujući pejzaže, arhitekturu, biljni i životinjski svijet, akciju, crteže i ostalo što se može izabrati, sigurno je da se može ugoditi bilo kojoj sklonosti prema dizajnu. U paru sa brojnim opcijama za umjetničke layout-e i boje, kao i sa personaliziranim dodatnim mogućnostima, uključujući izmjenjive okvire i dodatni Studio Stand, to uistinu nadopunjuje životni prostor korisnika.

Nadalje, Frame/Okvir je opremljen Samsungovim najnovim Invisible Connection kablom i No Gap Wall zidnim stalkom, omogućujući korisnicima da ga objese bilo gdje, jer se može uklopiti neprimjetno u bilo koji životni prostor, bez ružnih kablova i žica.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here