Tradicionalna akcija Donesite i vi osmijeh u bolnice, koja za cilj ima podršku udruzi CRVENI NOSOVI, uspješno je završena nakon što su građani kupovinom Henkel deterdženata ili sredstava za čišćenje u Konzum prodavnicama do 31. januara 2017. učestvovali u ovoj hvalevrijednoj priči. Veliko finale akcije održalo se u sarajevskoj bolnici gdje su klovnovidoktori proveli poseban trodnevni projekat pod nazivom Cirkus pacijentus u okviru kojeg su s djecom na liječenju pripremili predstavu, a inicijatori projekta, kompanije Henkel i Konzum, uručile su donaciju udruzi CRVENI NOSOVI u iznosu 3.944 KM.

Najljepše trenutke u završnici ove akcije ipak su doživjela djeca koja su na liječenju u sarajevskoj bolnici. Djeca su tri dana učestvovala u Cirkus Pacijentusu, projektu u kojem u nizu radionica djeca uče cirkuske vještine. Tako su se na dječjem odjelu sarajevske bolnice vrlo brzo mogle vidjeti spretne ruke malih žonglera, mnoštvo nevjerojatnih mađioničarskih trikova i puno radosnih lica. Cilj radionice Cirkus pacijentus jest da bolnički odjel pretvori u pozornicu na kojoj je sve moguće, a dječji odjel bolnice u Sarajevu postao je upravo to – cirkuska pozornica na kojoj nema mjesta za brigu.

„Zahvalni smo što smo treću godinu za redom imali priliku posjećivati djecu  na liječenju u Bosni i Hercegovini, ove godine smo posjetili Sarajevo s nama posebno dragim projektom – Cirkus Pacijentusom. Iako su u bolnici, djeca su aktivno sudjelovala u predstavi i izvela ju za drugu djecu koja nisu mogla sudjelovati, svoje roditelje i medicinsko osoblje. Zaista je ohrabrujuće vidjeti ih kako se vesele i uživaju, iako bismo mogli reći da se nalaze u najtežim trenucima. Zahvaljujemo partnerima, Henkelu i Konzumu na podršci kao i svim građanima koji su podržali projekt, te nam pružili dobrodošlicu i primili nas u Sarajevo otvorenog srca, izjavila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora.

„Nakon trogodišnje saradnje Henkela, Konzuma i udruge CRVENI NOSOVI, drago nam je da cijela priča napreduje. Od posjeta klovnovadoktora bolnicama u Bosni i Hercegovini, došli smo do projekta Cirkus pacijentus, kojim smo danas razveselili djecu. Ponosni smo na ovu akciju i zadovoljni već tradicionalnom saradnjom s našim partnerom Konzumom. Najviše smo zahvalni svim našim kupcima koji nas podržavaju iz godine u godinu kako bi CRVENI NOSOVI donijeli puno smijeha tamo gdje je najpotrebnije – u bolnice“, izjavio je Alen Geko key account manager Henkel, Laundry & Home Care divizija.

„Prekrasno je vidjeti hrabre mališane kako predano sudjeluju u aktivnostima i raduju se našoj istinskoj namjeri da dane u bolnicama učinimo, barem na trenutak, veselijim i ugodnijim. Sretni smo smo što podržavamo aktivnosti udruge Crveni nosevi, koji su u proteklih 5 godina nasmijali više od 50.000 ljudi u regiji, kreirajući velike i humane priče,“ istakla je Amra Karahmetović, PR managerica Konzuma.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here