Peugeot Instinct Concept je dizajniran oko jedne same ključne riječi: sloboda. Sloboda izbora načina vožnje, sloboda kretanja, sloboda zahvaljujući međusobnoj povezanosti. Ovaj koncept ispunjava želje i potrebe svojih korisnika.

Peugeot Instinct Concept utjelovljuje neuništivu vezu koja ovu marku povezuje s pojmom užitka preko iskustva autonomnog vozila kao što ga je osmislio Peugeot. Autonomna vožnja je sljedeća automobilska revolucija. Svi proizvođači će se posvetiti korištenju ove tehnologije. Odlučujuća razlika među markama bit će način na koji će to ostvariti. Svjetsku premijeru je doživjela prva djelujuća platforma I.o.T , ugrađena u vozilu. U pitanju je platforma Samsung Artik Cloud koja vozilo dodaje u korisnikov oblak.

Peugeot Instinct Concept djeluje u simbiozi sa svim povezanim uređajima i donosi novi način doživljavanja mobilnosti. Vozilo raspolaže podacima koje njegov korisnik želi dijeliti s njim: sa podacima iz pametnog telefona, povezanog sata i uređaja za automatizaciju kod kuće. Od sada će se svakodnevne aktivnosti odvijati bez prekida, u kontinuitetu. Od kuće do posla i aktivnostima u slobodno vrijeme, Peugeot Instinct Concept predstavlja novu paletu različitih korištenja s nesmetanim, glatkim prijelazima. Peugeot Instinct Concept nudi četiri načina pomicanja – dva za aktivnu vožnju (Drive Boost i Drive Relax) i dva autonomna načina vožnje (Autonomous Sharp i Autonomous Soft).

Peugeot Responsive i-Cockpit redefinira putnički prostor koji s njim postaje prilagođen načinu korištenja tokom autonomne vožnje. Sučelja se podese – prije, tokom i nakon upotrebe – u skladu sa izabranim načinom pomicanja i korisničkim profilom.

Vozač u svim okolnostima zadrži kontrolu nad vozilom Peugeot Instinct Concept. U načinu Autonomous može izvršiti naredbu ili obaviti manevar preko uređaja i-Device koji se nalazi na središnjoj konzoli. Peugeot Instinct Concept je shooting brake sa bezvremenskim stilom. Izuzetno pročišćeno dizajnirane siluete daju karakterističan izgled aktivnim aerodinamičnim elementima.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here