U sarajevskom hotelu Hills jučer je održana II Business Leadership konferencija (BLC) koja je okupila oko 300 bh. lidera na jednom mjestu. Slogan ovogodišnje BLC bilo je “Pouzdanost tima, siguran put do uspjeha”. Organizator konferencije je In Academy u saradnji sa agencijom Altermedia d.o.o Sarajevo. Ispred organizatora prisutnima se obratio Rešid Muratović, koji je istakao kako je zadovoljan ovogodišnjom konferencijom koja je na jednom mjestu okupila vodeće ljude u bosanskohercegovačkim kompanijama.

Svoje primjere iz prakse na ovogodišnjoj Business Leadership konferencija podijelili su Gordana Kadoić (Adria Corporate Education) koja je govorila o temi “Izazovi liderstva danas”, a o temi “Izazovi novih menadžera” govorio je Berin Alagić ispred kompanije Bosnalijek. “Zašto? Zašto je pouzdanost bitna za leadere?” objasnio je Ismir Omeragić iz kompanije Valicon, dok je Tomislav Cvitanušić, motivacijski govornik, pričao o temi “Pouzdanost tima”. O svom ličnom iskustvu o temi “Izazovi lidera u BiH” govorila je Azra Bektašagić iz kompanije UNCRO.

Također održana je i panel diskusija o temi “Pouzdanost i leadership u BiH”, a koju su vodili Igor Todorovac (Hayat TV), Nikola Marković (BHRT), Erol Mujanović (Svjetska banka) i Ika Ferrer Gotić, moderatorica i dugogodišnja urednica i novinarka.

Na konferenciji su uručene i bonitetne zvijezde za 16 bh. kompanija koje imaju konstantan rast u poslovanju, a koje je dodijelio ovogodišnji generalni pokrovitelj BLC-a, kompanija LRC Business Intelligence System.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here