HIFA OIL donirala je novčana sredstva Osnovnoj školi “Huso Hodžić” u Tešnju. Sredstva su usmjerena na rekonstrukciju mokrih čovorova, čime je otklonjen dugogodišnji problem za više od 800 učenika ove škole.

“I ovaj put vaša solidarnost i razumijevanje za probleme naše zajednice nisu izostali. Na ovaj način  ste uveliko poboljšali uslove svakodnevnog rada i boravka 800 učenika”, kazali su u pismu zahvale predstavnici škole.

Osnovna škola “Huso Hodžić” iz Tešnja najveća je na području ove Općine i jedna je od obrazovnih ustanova sa najdužom tradicijom u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Škola datira još iz vremena Austro – Ugarske, a sadašnje ime dobila je po narodnom heroju Husi Hodžiću.

Od ukupno 5.000 učenika u devet osnovnih škola na područu Općine Tešanj, 824 ih pohađa ovu školu, i to u 39 odjeljenja.

U proteklom periodu sredstvima Ministarstva obrazovanja Zeničko – dobojskog kantona sanirane su elektro instalacije. Nakon rekonstrukcije mokrog čvora, trenutno je najveća potreba za zamjenom vanjske stolarije.

HIFA OIL ovim poziva i ostale koji su u mogućnosti da svojim donacijama doprinesu kreiranju što boljih uvjeta za rad ove škole.

HIFA OIL je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivate na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i u drugim zemljama regiona. Zajedno sa kompanijama kćerkama EURO ROAL, EURO METALI, EURO STIL, EURO POWER, PETROBIT, BITROL Slovenija, te njemačkim LB.Profile, HIFA OIL zapošljava ukupno 257 radnika.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here