Citroën predstavlja C-Aircross Concept, konceptno vozilo u bojama sa snažnim karakterom koje odražava svoju viziju kompaktnog SUV-a. Sa svojim originalnim dizajnom i putničkim prostorom koji se usredotočuje na udobnost koncept učvršćuje Citroënovu sposobnost istupanja iz mase bez obzira na automobilski segment. Osvajač gradova i ogromnih prostranstava, moderan, a ujedno velikodušan C-Aircross Concept dodaje zaštiti, koju nude sportska terenska vozila, svoj pouzdan i svjež odnos.

Unutrašnjost vozila C-Aircross Concept svjedoči o programu Citroën Advanced Comfort®, jer otkriva prostran i osvijetljen putnički prostor u toplim materijalima kao i tehnologije za lakši život koje idu u korak s vremenom. C-Aircross Concept, koji će biti premijerno prikazan cijelom svijetu na ženevskom salonu automobila 7. marta, najavljuje Citroënov prodor na automobilski segment sportskih terenskih vozila u Evropi.

Citroën premijerno predstavlja odvažno konceptno vozilo sa snažnom i obojenom osobnošću. C-Aircross Concept je Citroënova interpretacija SUV-a u automobilskom segmentu B i za marku označava novu etapu u njenoj produktnoj strategiji. Sa ovim oblikom karoserije, koji je usmjeren na međunarodna tržišta, marka najavljuje svoju ofanzivu na segment sportskih terenskih vozila u Evropi. Njegova jedinstvena ličnost povezana je sa duhom novog modela C3 koji se na tržištu pojavio krajem 2016. godine:

Izrazit i obojeni DIZAJN: C-Aircross Concept svojom ravnotežom između zaštite i tekućih linija kao i svojim moćnim, originalnim i svježim odnosom izražava svoju raznolikost u segmentu sportskih terenskih vozila. Njegova savremena silueta ima moderne oblike koji su u kontrastu sa snažnim grafičkim elementima i naglascima u boji. On je, također odraz prostrane putničke kabine u kojoj odabrane boje i materijali stvaraju tehnički i opušten ambijent u veoma pročišćenom stilu.

Savremeno i velikodušno odmjerena UDOBNOST u vozilu: vrata sa suprotnim otvaranjem Citroënovog modela C-Aircross Concept otvaraju se u zračni putnički prostor koji poziva na bezbrižnu avanturu. Koncept nudi puno prostora, velika i udobna sjedala te obilje svjetlosti zahvaljujući panoramskom krovu. U unutrašnjosti se mogu pronaći svi elementi programa Citroën Advanced Comfort® i tehnologija koja služi korisnosti kao na primjer: prikazivač u boji u visini očiju, jednokraki obruč volana sa pojednostavljenim upravljačima, kamera za preglednost unazad i indukcijsko punjenje pametnih telefona.

“Konceptno vozilo C-Aircross najavljuje dalju Citroënovu produktnu ofanzivu u Evropi. Proizvedeno je u istom duhu kao i novi C3 i izražava drugačiju viziju kompaktnih SUV-a, kipeću od sigurnosti i odvažnosti. Ovaj koncept također u punoj meri utjelovljuje ambicije programa Citroën Advanced Comfort® sa putničkim prostorom koji se brine za ugodan osjećaj”, izjavila je Linda JACKSON, generalna direktorica marke Citroën.

Posjetite Citroën na ženevskom salonu automobila na izložbenom prostoru ove marke, 7. i 8. marta (dani za medije) i od 9. do 19. marta (dani za posjetitelje) i otkrijte koncept Citroën C-Aircross na njegovoj svjetskoj premijeri.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here