Povodom Međunarodnog dana života, brojni uposlenici Konzuma BiH učestvovali su u akciji dobrovoljnog darivanja krvi, a heroina među davaocima u kompaniji je Rabija Redžović, kojoj je ovo bio 14. put da daruje dragocjenu krv.

“Darovati dio sebe za spas drugih za mene predstavlja osobno zadovoljstvo, zdraviji život i najhumaniji čin kojem se svaki put s radošću odazovem. To je najmanje što možemo učiniti da nekome spasimo ili produžimo život”,  kazala je Redžović, uposlenica sektora finansija Konzuma BiH.

Darivanje krvi organizirano je u upravnoj zgradi kompanije u Sarajevu u saradnji s Zavodom za transfuzijsku medicinu Federacije BiH.

Iz Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH zahvalili su se uposlenicima najvećeg maloprodajnog trgovačkog lanca u BiH na nesebičnoj pomoći te pozvali sve građane i kompanije da slijede primjer uposlenika Konzuma.

“Konzum BiH naš je stalni partner u aktivnostima prikupljanja zaliha krvi još od 2007. godine. Krv je najdragocjeniji poklon koji možemo dati jedni drugima, jer se ne može proizvesti, nema tvornice za nju i jedini izvor krvi je human i zdrav čovjek koji želi darovati. Uzmemo li u obzir da svaka darovana doza krvi spasi tri života, moramo biti solidarni, jer krv već sutra može zatrebati nekome od nas ili naših najdražih”, naglasila je Jasna Saračević iz odjela za promociju davalaštva pri Zavodu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here