Udruženje Marathon ove godine okupit će petu generaciju polaznika Škole trčanja, a kompanija koja će na godišnjem nivou pružiti podršku ovom sve popularnijem projektu, koji uz promociju trčanja, kao zdrave životne navike, promoviše i zdravu ishranu, jeste Lactalis BH sa brendom Dukat.

“Veoma smo ponosni što je ovako značajna globalna kompanija prepoznala kvalitet tima i doprinos zajednici koji pružamo već 10 godina. Zaista smo posebno zahvalni kompaniji  Lactalis BH koja je prva u ovoj godini pokazala spremnost da bude partner na svim trkama koje udruženje Marathon bude organizovalo, kao i naravno u Školi trčanja. Moram istaći da su Lactalis BH proizvodi već postali omiljeni među sportistima, posebno trkačima, i radujemo se jer nas čeka jedna jako lijepa i uzbudljiva godina”, izjavio je Erol Mujanović, jedan od osnivača Udruženja Marathon.

Zahvaljujući stalnim aktivnostima Udruženja Marathon, Sarajevo postaje sve pozantije u regiji na mapi gradova koji uspješno organizuju utrke kojima se osim sportskog načina života podstiče i turizam te razvoj ekološke svijesti šire zajednice. I prošle godine Lactalis BH je bodrio polaznike Škole trčanja te podržao brojne sportsko-rekreativne aktivnosti u organizaciji ovog Udruženja.

„I ove godine želimo dati podršku projektima koji uspjevaju animirati veliki broj osoba da aktivnim sudjelovanjem u njima unaprijede svoje zdrave životne navike. O uspjehu Škole trčanja ili Sarajevo polumaratona dovoljno govore brojevi polaznika koji iz godine u godinu rastu, zbog čega ih i jesmo prepoznali kao značajne projekte u podizanju svijesti građana na unaprjeđenju zdravlja. Naš proizvodni portfolio svakako može odgovoriti potrebama svih onih koji su svjesni da će kvalitetnom i zdravom ishranom uspješnije odgovoriti zahtjevnim treninzima i utrkama“, istakao je Haris Kadenić voditelj marketing odjela Lactalisa BH.

Osim Škole trčanja te Sarajevskog polumaratona, Lactalis BH, sa brendom Dukat, biće i prijatelj projekta Djevojke na trčanju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here