Samsung Electronics Co., Ltd, svjetski lider u naprednoj tehnologiji polu-provodnika, danas je najavio svoje učešće u Audijevom programu progresivnih polu-provodnika/ Progressive Semiconductor program (PSCP) kao partner-dobavljač Exynos procesora, rješenja za vlastiti sistem na čipu (SoC) za Audijev info-zabavni sistem u automobilima (IVl).

Audijev program PSCP je prvi put pokrenut 2010. godine kako bi se brzo implementirale najnovije tehnologije koje zadovoljavaju najviše standarde za automobile u robusnosti, izvedbi i kvaliteti. Kao ključni partner, Samsung će da opskrbi Audi svojim sistemom vodećih Exynos procesora nove generacije IVI.

“Sa Exynos procesorima, Samsung je dokazao svoje tehnološko vodstvo u performansama, pouzdanosti i inovativnim paket rješenjima”, rekao je Alfons Pfaller, voditelj razvoja Sistema info-zabave (infotainment) u Audiju, i dodao: “Kroz PSCP, Samsung i Audi će raditi zajedno kako bi iskusili najbolji sistem za zabavu i informiranje u automobilima na nivou kvalitete koja se očekuje od marke Audi”.

“Vrlo smo uzbuđeni što smo dio automobilske tehnologije koja se jako brzo razvija”, rekao je Charlie Bae, izvršni potpredsjednik prodaje i marketing sistema LSI Business u kompaniji Samsung Electronics, te dodao: “Samsung je u potpunosti posvećen pružanju rješenja koja su robustna i pouzdana, ali koja odišu i visokim perfomansama za Audi za sljedeći nivo užitka u vožnji”.

Sa višestrukim OS i podrškom više displeja, vodeći Exynos procesori mogu raditi na četiri različita područja i displeja odjednom, a nalaze se u automobilu. Moćno računanje i grafičke performanse procesuiranja Exynos procesora imaju za razultat vrlo visoko grafičko korisničko sučelje na displejima za dublje angažiranje  korisnika.

Od 2010., Samsung Exynos procesori su osnaženi najboljom izvedbom pametnih uređaja u rasponu od pametnih telefona i laptopa do navigacijskih sistema, pružajući vrhunsko iskustvo korisnicima. Kroz usvajanje naprednih tehnologija i optimizaciju za automobile, Samsung je predan tome da obezbijedi vrhunske performanse za sigurnije i ugodnije iskustvo vožnje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here