Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, 9. februara 2017., organizuje jedinstveni događaj u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Ekonomski forum Bosne i Hercegovine“. Ovo je prvi događaj u našoj zemlji koji će okupiti predstavnike vlasti, poslovne i akademske zajednice, sa ciljem uspostavljanja dijaloga kako bi zajednički unaprijedili ekonomski i poslovni ambijent u BiH.

Ovaj događaj ima višestruke vrijednosti za bh. društvo, posebno zbog činjenice što će po prvi put na jednom mjestu kroz otvoreni dijalog vlada, realni i javni sektor, svaki iz svog ugla djelovanja, razgovarati o problemima i prilikama sa kojima se susreću. Nezamjenjivu ulogu u procesu kreiranja ekonomskih politika jedne države bi trebala imati i akademska zajednica, koja će ovdje kroz poseban panel dati svoj stručni osvrt na postojeće stanje i potencijale bh. ekonomije.

Učešće u panelima Foruma su potvrdili najviši zvaničnici državne i entitetske izvršne vlasti u BiH, vodeći ljudi domaćih i stranih kompanija, te ugledni profesori iz oblasti ekonomije i biznisa u BiH. Neki od panelista Foruma su i: predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Senad Softić, premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, i mnogi drugi. Osim panelista, očekujemo prisustvo i predstavnika  nižih organa izvršne vlasti u BiH, agencija i udruženja koji zastupaju poslodavce, te predstavnike preko 300 najuspješnijih kompanija u BiH.

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine će biti održan 09. februara 2017., u hotelu Holiday Sarajevo, te će biti slobodno otvoren za javnost, uz prethodnu registraciju učesnika.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here