Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini je u četvrtak u sportskom centru “Mlade nade” u Sarajevu predstavnicima ovog kluba uručilo ček u izosu od 1.300 KM. Donacija je proistekla sa ovogodišnjeg malonogometnog turnira Predstavništva njemačke privrede – „Kick&Fun“, na kojem se pobjednička ekipa „BFS/Stanić Group“ u humanitarne svrhe odrekla nagradnog fonda čiji sponzor je bila Tvornica cementa Kakanj.

„Ovom donacijom odlučili smo podržati aktivnosti kluba „Mlade nade“ jer je riječ o sportskom klubu koji prije svega stavlja u fokus razvoj i odgoj djece u duhu druženja, tolerancije, poštivanja različitosti, a to su vrijednosti koje podržavamo“, izjavio je Martin Gaber, zamjenik direktora Predstavništva njemačke privrede u Bosni oi Hercegovini.

Sportski klub “Mlade nade“ je u proteklih nekoliko godina realizovao niz različitih projekata poput Kupa mladih nada, Škole nogometa, Socijalne inkluzija Romske djece iz Sarajeva kroz sport, volonterskih fudbalskih treninga sa djecom sa posebnim potrebama „Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo“ i drugih.

„Provedbom opisanih projekata i aktivnosti nastojimo da se borimo protiv sveopšte zanemarenosti dječijeg odgoja i razvoja kroz sport i općenito sporta kod mladih, te da uklonimo djecu sa ulica i pružimo im mogućnost za produktivne oblike druženja“, rekao je predsjednik ovog kluba, Dalibor Nedić.

Predstavništvo njemačke privrede u BiH već dugi niz godina održava spomenuti humanitarni turnir u malom nogometu „Kick&Fun“, čiji učesnici su predstavnici njemačkih i bosanskohercegovačkih kompanija. Cilj ovog događaja je druženje u opuštenoj atmosferi uz sportske aktivnosti, te pružanje doprinosa radu društveno odgovornih organizacija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here